Artikler om: Cloudservers.dk

Sådan fjerner du en server fra dit Cloud SDN (VLAN)

Hej 👋

Jeg antager du er her, fordi du gerne vil fjerne en server fra dit SDN / VLAN. Det kan jeg hjælpe med 😄️
Det er heldigvis super nemt. Lad mig vise dig hvordan 👍️

Inden du fjerner serveren fra SDN

Inden du fjerner serveren fra dit SDN anbefaler vi at du fjerner opsætning af dit netkort fra dit OS.

Ubuntu Linux

Skriv kommandoen:
ip addr

Find det netkort du ønsker at fjerne, ud fra IP-adresser. Eksempelvis i mit tilfælde eth2:
4: eth2: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc fq_codel state UP group default qlen 1000
    link/ether 6a:1a:4e:b6:a2:1a brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    altname enp0s5
    altname ens5
    inet 172.29.69.15/24 brd 172.29.69.255 scope global dynamic eth2

Rediger nu interfaces-filen og fjern de to linjer der repræsenterer det netkort du ønsker at fjerne:

sudo nano /etc/network/interfaces

Fjern det angivne eth fra filen, ex. de to sidste linjer fra filen i vores eksempel:

auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth1
iface eth1 inet6 auto

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

Gem filen og genstart netværks-services.
Tjek at netkortet er fjernet med ip addr kommandoen:

sudo systemctl restart networking
ip addr

Windows Server

Guide kommer snart.

Afmeld server fra SDN

Tip: Når du trykker "Fjern fra SDN" på din server i dit ServicePoint-panel vil den givne server automatisk bliver slukket af vores OPS-system, mens netkortet fjernes - og naturligvis blive startet op igen efterfølgende. Hvis du selv ønsker at foretage en safe-shutdown, kan du selv inden du trykker "Fjern", manuelt slukke serveren inde fra dit OS. Hvis serveren allerede er slukket når du trykker "Fjern" vil vores system blot fjerne det ekstra netværkskort, og starte serveren op igen.

Inde fra dit SDN i dit ServicePoint trykker du på "Servers":

Herfra kan du fjerne den ønskede server:

Bekræft dialogboksen:

Opdateret den: 18/08/2022