Artikler om: Cloudservers.dk

Sådan tilmelder du en server til dit Cloud SDN (VLAN)

Hej 👋

Jeg antager du er her, fordi du gerne vil koble en server ind i dit nye SDN / VLAN. Det kan jeg hjælpe med 😄️

Det er heldigvis nemt. Du tilmelder serveren via vores web-interface i dit ServicePoint, og bagefter skal du blot aktiverer det nye netkort på din server.

I denne guide tager jeg udgangspunkt i Ubuntu Linux og Microsoft Windows Server.

Opret dit nye Cloud DNS

Har du ikke allerede oprettet dit nye Cloud SDN, kan du se vores guide her der viser hvordan du køber dit eget VLAN til dine Cloudservers.

Når dit SDN er oprettet og klar, skal du tilmelde servere heri.

Tilmeld en ny server i dit SDN

Det er nemt at tilmelde en ny server til dit SDN. For at en server kan blive medlem kræver det at den bliver genstartet, da der bliver tilføjet et nyt virtuel netværkskort i enheder.

Når du trykker "Tilmeld til SDN" fra dit ServicePoint-panel vil den givne server automatisk bliver slukket af vores OPS-system, mens netkortet tilføjet - og naturligvis blive startet op igen efterfølgende. Hvis du selv ønsker at foretage en safe-shutdown, kan du selv inden du trykker "Tilmeld" manuelt slukke serveren inde fra dit OS. Hvis serveren allerede er slukket når du trykker "Tilmeld" vil vores system blot tilføje det ekstra netværkskort, og starte serveren op igen.

Inde fra dit SDN i dit ServicePoint trykker du på "Servers":

Og så trykker du på "Tilknyt en server"

Vælg den server du vil tilknytte og tryk på "Tilknyt SDN" knappen:

Vælg den ønskede IP-adresse i dit range. Serveren / Netkortet bliver automatisk tildelt den valgte IP-adresse vha. DHCP. Så du skal ikke selv holde styr på at tildele IP-adresser på netværket.:

Hvis du har tilkøbt Cloud Firewall til din server, kan du aktiverer denne på dette SDN-interface.
Dette betyder at du skal oprette firewall-regler for indgående trafik på dit SDN til denne server, og dermed kan du låse yderligere ned på dit LAN, hvis du f.eks kun ønsker at andre computere på dit LAN skal kunne tilgå bestemte porte og services.

Så er der kun tilbage at trykke "Bekræft og Opret server i SDN":

🤩️ Tada! Din server er nu meldt ind i dette SDN.

Nu skal du blot konfigurer dit operativsystem til det nye netkort.
Det kan du læse mere om herunder for de forskellige operativsystemer.

Opsætning af nyt netkort i Ubuntu Linux

Denne guide tager udgangspunkt i Ubuntu Linux 20.04 fra 2021.

Start med at tjek om din Ubuntu automatisk har fået det nye SDN/VLAN netkort tilknyttet.

ip addr

eksempel på output ses her...
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 ::1/128 scope host
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc fq_codel state UP group default qlen 1000
    link/ether 6a:1a:4e:b6:23:9c brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 91.247.82.128/22 brd 91.247.82.255 scope global dynamic eth0
       valid_lft 86050sec preferred_lft 86050sec
    inet6 fe90::681a:4eff:feb6:239c/64 scope link
       valid_lft forever preferred_lft forever
3: eth1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc fq_codel state UP group default qlen 1000
    link/ether 6a:1a:4e:b6:35:d5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet6 2a04:3542:1000:910:681a:4eff:feb6:35d5/64 scope global dynamic mngtmpaddr
       valid_lft 86052sec preferred_lft 14052sec
    inet6 fe80::681a:4eff:feb6:35d5/64 scope link
       valid_lft forever preferred_lft forever

Ses det nye interne SDN/VLAN netkort ikke med den valgte IP-adresse, skal det tilknyttes manuelt. Det gøres ved at tilføje to linjer til vores "interfaces"-fil.

sudo nano /etc/network/interfaces

Tilføj næste eth i rækken.
eksempel ses her for eth1...
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth1
iface eth1 inet6 auto

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

Genstart netværket og tjek efter SDN/VLAN netkort igen:

sudo systemctl restart networking
ip addr

Det var det, nu er din server koblet på dit nye Private LAN i dit Cloud SDN og kan kommunikerer med andre servere i samme LAN over private IP-adresser med 10 Gbps forbindelse.

Microsoft Windows Server

Microsoft Windows detekterer selv nye netkort, og du skal derfor ikke foretage dig yderligere 👍️

Opdateret den: 18/08/2022