Hvordan forbinder jeg til min CloudSQL instance med PowerShell

Hvordan forbinder jeg til min CloudSQL instance med PowerShell

Hej 👋

Der findes flere måder at arbejde med Microsoft SQL-databaser i PowerShell. I de nyeste versioner af PowerShell (dem som følger med Windows 10 og frem) kan SqlServer PowerShell modulet hurtigt installeres og benyttes out-of-the-box.

Eksempel-installation af SqlServer PowerShell modulet

Åbn Windows PowerShell ISE på din Windows 10 arbejdsstation, som værende administrator.

Kør' følgende command.

Install-Module SQLServer

💡 Har din Windows 10 ikke allerede de nødvendige tillægsmoduler installeret, vil du blive prompt'et omkring installation af disse - her vælges blot JA

Installationen tager 10 sek.

Eksempel-script i PowerShell

💡 Alle nødvendige AUTH informationer ses i dit CloudSql kontrolpanel, via cloudsql.dk

clear
# Vi sætter en connectiongString med værdierne, som peges op mod din CloudSQL instance, og herefter splash til host terminal
$connectionString = 'Data Source=sqlcluster01.cloudip.dk\sql10123_12,51236;database=sql10123_12_db;User ID=sql10123_12_dbo;Password=Abcd1234’ -f $ServerName,$DatabaseName,$userName,$password
Write-host "Connection String værdier..." -foregroundcolor yellow -backgroundcolor black
Write-host ""
Write-host ""
$connectionString
Write-host ""

# Vi sætter et nyt SQL forbindelsesobjekt som indeholder værdierne fra connectionString, og herefter splash to host terminal
$sqlConnection = New-Object System.Data.SqlClient.SqlConnection $connectionString
Write-host ""
Write-host ""
Write-host "Lister forbindelsesinformationer..." -foregroundcolor yellow -backgroundcolor black
$sqlConnection

# Vi åbner for SQL forbindelsen, og herefter splash til host terminal
Write-host ""
Write-host "SQL forbindelse til CloudSQL instance og database åbnes...." -foregroundcolor yellow -backgroundcolor black
$sqlConnection.Open()

# Vi lukker for SQL forbindelsen, og herefter splash til host terminal
Write-host ""
Write-host "SQL forbindelse til CloudSQL instance og database lukkes...." -foregroundcolor yellow -backgroundcolor black
$sqlConnection.Close()

🤩 Her ses en succesfuld SQL forbindelse.

🙄 Her ses en fejlet SQL forbindelse, grundet forkert Connection String.

🙄 Her ses en fejlet SQL forbindelse, grundet forkert brugernavn eller password.