Hvordan forbinder jeg til min CloudSQL instans med PHP

Der findes flere måder at arbejde med Microsoft SQL-databaser i PHP. I de nyeste versioner af PHP (version 7, 8 og nyere) anbefales det at bruge PDO fremfor de indbyggede MSSQL-funktioner. PDO gør det nemt og arbejde med din CloudSQL.dk Instans direkte fra din PHP-kode.

Den officielle dokumentation som PDO::MSSQL kan findes her på PHP.net.

💡️ Tip: Hvis du benytter en Linux-server kan det være nødvendigt (afhængig af distribution) at installere en eller flere PHP-moduler før Microsoft SQL virker fra PHP. Microsoft har en vejledning til dette her.

Eksempel-kode i PHP

💾️ Hent en kopi af dette eksempel med farvekodning fra denne Paste!

<?php
// Testet med PHP 7.4 og 8.0 - 2021-01-05
// Hvis din connection-string fra dit ServicePoint ser ex. således ud:
// sqlcluster01.cloudip.dk\sql00000_1,52200
// Udfyldes felterne således:

$servername = "sqlcluster01.cloudip.dk";
$username = "sql00000_1_dbo"; // Eller en bruger, som du har oprettet i dit kundecenter
$password = "123ABC456def";
$database = "sql00000_1_db";
$port = "52200";
try {
    $conn = new PDO("sqlsrv:server=$servername,$port;Database=$database;ConnectionPooling=0", $username, $password,
        array(
            PDO::ATTR_PERSISTENT => true,
            PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION
        )
    );
} catch (PDOException $e) {
    echo ("Error connecting to SQL Server: " . $e->getMessage());

$sql = "SELECT * FROM MinTabel";

foreach ($conn->query($sql) as $row) {
    print_r($row);

👋️ God fornøjelse med din SQL instance fra CloudSQL.dk

Opdateret den: 03/02/2021