Hvordan forbinder jeg til min CloudSQL Instans med Python

Der findes flere måder at arbejde med Microsoft SQL-databaser i Python som bl.a. pymssql og pyodbc. Vi anbefaler pymssql som er lavet specifikt til Microsoft SQL og noget nemmere at opsætte end ODBC.

Microsoft har udarbejdet en dokumentation for pymssql som kan findes her på docs.microsoft.com.

💡️ Tip: Det kan det være nødvendigt (afhængig af operativsystemet) at installere en eller flere Python-moduler før Microsoft SQL virker fra din Python-kode. Microsoft har en vejledning til dette her.

Eksempel-kode i Python

from os import getenv
import pymssql

server = 'sqlcluster01.cloudip.dk:52200'
user = 'sql00000_1_dbo'
password = '123ABC456def'
database = 'sql00000_1_db'

conn = pymssql.connect(server, user, password, database)
cursor = conn.cursor()
cursor.execute('SELECT * FROM MinTabel')
row = cursor.fetchone()
while row:
print("ID=%d, Name=%s" % (row[0], row[1]))
row = cursor.fetchone()

conn.close()

Alternativt kan connection-string skrives som her:

import pymssql
conn = pymssql.connect(server='sqlcluster01.cloudip.dk:52200', user='sql00000_1_dbo', password='123ABC456def', database='sql00000_1_db')

Du kan finde flere eksempler på pymssql's officielle hjemmeside