Statistikker over besøgende på din hjemmeside

Alle webhoteller kommer med en række forskellige statistik-programmer præinstalleret. I denne artikel vil jeg gennemgå programmet Awstats der er det mest komplette statistik-program du kan finde.

Mere statistik? Ønsker du yderligere statistik, kan du gratis installere Google Analytics på din hjemmeside. Læs mere på google.com/analytics/

For at komme i gang med Awstats, skal du logge ind i dit cPanel kontrolpanel.

Når du er logget ind, åbner du modulet Awstats fra fanen Metrik i dit cPanel:

Herfra har du adgang til fuld statistik for alle dine domæner på dit webhotel. Du kan bl.a. se:

- Hvor mange besøgende du har pr. time / dag / uge / måned / år
- Data om de besøgende som bl.a. hvilket land de kommer fra, hvilken browser de benytter, hvilke sprog de taler, hvilken computer de har og meget mere.
- Hvor de besøgende kommer fra f.eks. fra en søgning på Google og hvad de har søgt efter, for at finde frem til din hjemmeside
- Hvor længe de besøgende er på hjemmesiden, før de lukker den ned
- Hvilke sider der er de mest læste
og meget mere…