Hvad er forskellen mellem POP3 og IMAP?

Denne artikel forklarer forskellen mellem POP3 og IMAP i enkle vendinger, der er lette at forstå.

Den største forskel er, at IMAP (Internet Messaged Access Protocol) altid synkroniseres med mailserveren, så alle ændringer, du foretager i din mailklient (Microsoft Outlook, Thunderbird mv.), øjeblikkeligt vises i din webmail-indbakke og andre enheder som f.eks. din iPhone eller tablet.

Modsat ved POP3, så synkroniseres din mailklient og mailserver ved POP3 (Post Office Protocol) ikke. Det betyder, at de ændringer, du foretager på din e-mail-konto i e-mail-klienten, ikke overføres til webmail-indbakken eller andre enheder som f.eks. din iPhone eller tablet.

Så i enkle vendinger, hvis du bruger IMAP og markerer en mail som læst, bliver den også markeret som læst i din webbaserede indbakke (fordi ændringerne sker på serveren). Dette vil dog ikke være tilfældet, hvis du bruger POP, fordi mails downloades til din pc, og ændringerne afspejler ikke serveren.