Hvordan kan jeg konfigurere Google MX DNS-records på cPanel

Google Workspace (tidligere G Suite og Google Apps) G Mail er en af ​​de mest populære e-mail-tjenester derude.

Hvis du bruger Googles Workspace Gmail med dit eget domæne, har du brug for at opsætte nogle MX-records for dit domænes DNS før det virker.

Hvis du har brug for at konfigurere Googles MX-records på dit domæne, kan det gøres let ved hjælp af cPanel-interface.

Log ind på cPanel for den konto, du vil foretage ændringerne på.

Klik på linket** Zone Editor** under afsnittet Domæner.

Vælg det domæne, du vil ændre på listen, og klik på knappen Administrer .

Slet alle eksisterende MX-poster.

Tilføj følgende 5 MX-poster, en efter en, ved hjælp af knappen 'Add Record':

Prioritet - Hostname:
1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
10 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM

Når alle MX-posterne er tilføjet, skal du gå tilbage til cPanels hovedside og finde knappen "Mail-routing" i afsnittet "EMAIL".

Sørg for at vælge det rigtige domæne i listen og sæt indstillingen til "Ekstern mailudveksling":

Hvordan kan jeg bekræfte, at Google MX-poster fungerer?

Du kan bruge Googles eget MX-værktøjet til at kontrollere, om din konfiguration af Google MX-poster blev udført på den rigtige måde: https://toolbox.googleapps.com/apps/checkmx/

Du kan også kontrollere indstillingerne af ​​din MX-opsætning ved hjælp af værktøjer som f.eks. DNSLog på https://dnslog.com/

Bemærk at DNS ændringer kan tage op til 24 timer før det er aktive i hele verden. Typsik dog indenfor et par timer