Opret en ny MySQL-database

Alle vores webhoteller kommer med MySQL databaser med høj performance qua vores SSD-powered SQL-servere med RAM-cache.

Du kan nemt oprette de ønskede databaser fra dit cPanel kontrolpanel.

Log ind i dit cPanel kontrolpanel
For at komme i gang, skal du logge ind i dit cPanel kontrolpanel for det ønskede domæne. Er du i tvivl, har vi en guide om login i cPanel her.

Vælg menupunktet MySQL-databaser

Indtast navnet på den ønskede database

Et databasenavn skal starte og slutte med et bogstav. Må indeholde bogstaverne A-Z samt tallene 0-9. Må indeholde understreger.

Lav en database-bruger

Nu har du oprettet din database. Fantastisk. Før du kan tilgå din nye database, skal du også have et brugernavn og kodeord. Det laver vi nu. Scroll lidt ned på siden, indtil du kommer til overskriften “Tilføj ny bruger”, hvor du udfylder felterne og trykker på “Opret bruger”-knappen.

Giv brugeren adgang til databasen
Du kan lave flere brugere, og styre hvilke database en bruger har adgang til. I dette tilfælde har vi nu 1 bruger og 1 database, og vi skal nu hæfte disse to sammen, så vores nye bruger har adgang til vores nye database.

Scroll ned på siden, til du kommer til overskriften “Tilføj bruger til database”. Her vælger du den nye bruger og den nye database og trykker på knappen Tilføj:

Vælg rettigheder
Du bliver nu bedt om at vælge hvilke rettigheder den nye bruger skal have for den valgte database. Hvis du er i tvivl, vælg “Alle rettigheder” og tryk på knappen “Foretag ændringer”.

Når du har foretaget ændringerne, kan du trykke på det lille “Gå tilbage”-link i bunden for at komme tilbage.

phpMyAdmin

Tillykke 🎉 – du har nu lavet en ny MariaDB/MySQL-database sammen med en ny bruger med tilhørende password. Du kan nu begynde at arbejde med din database.

Det mest populære værktøj til administration af databaser kaldes phpMyAdmin og kommer præinstalleret på alle vores webhoteller.

Du åbner phpMyAdmin fra menupunktet af samme navn i dit cPanel kontrolpanel:

Opdateret den: 07/10/2020