Opsæt catch-all (standard email adresse) i cPanel

Sådan konfigureres standard-e-mail-adresse (catch-all) i cPanel

I dette indlæg vil vi gennemgå, hvordan du konfigurerer en standard-e-mail-adresse i cPanel.

Hvad er standard-e-mail-adressen?

En Standard Adresse eller catch-all funktionen giver dig mulighed for at oprette en e-mail-adresse med det formål at fange alle de e-mails, der sendes til ugyldige e-mail-adresser tilknyttet dit domæne, såsom meddelelser, der sendes til en konto med en tastefejl eller adresser, som ikke eksisterer. Du har også mulighed for at beslutte, hvordan disse indgående e-mails håndteres.

Hvis du f.eks. har oprettet 2 e-mail adresser john@ditdomæne.dk og peter@ditdomæne.dk, og måske to alias (f.eks. info@ og salg@) har du nu i alt 4 gyldige e-mail adresser. Det betyder også at e-mails sendt til alle andre adresser f.eks. jon@ditdomæne.dk automatisk bliver afvist. Dette gør vi som standard, da meget SPAM forsøger at sende til alle mulige adresser på dit domæne. Men ønsker du alligevel at modtage alle emails sendt til alle adresser på dit domæne (*@ditdomæne.dk) så aunset om der står lalaf4290@ditdomæne.dk eller abcd@ditdomæne.dk, kan du opsætte en standard email adresse, som modtager al post sendt til ugyldige adresser på dit. domæne.

Sådan konfigureres standard-e-mail-adresse i cPanel

For at oprette en standard e-mail-adresse skal du blot følge de næste trin:

Log ind på din cPanel-konto. Se vores guide her til hvordan du logger ind.

Naviger ned til sektionen "E-mail", og klik på Standardadressen:

Vælg det ønskede domæne i rullemenuen. Hvis du kun har ét domæne tilknyttet din konto, vil du kun se det ene.

Vælg Videresend til mailadressen og indtaste en gyldig e-mail modtager. Dobbelt-tjek at du har tastet e-mail adresse rigtigt, så de ikke lander i et sort hul.

Klik på knappen i bunden for at aktivere dit valg. Alt mail sendt til alt@ditdomæne.dk bliver du videresendt til den angivne e-mail adresse.

Opdateret den: 07/11/2020