Sådan indstilles en anden PHP-version til et Addon-domæne

Cloudnet.dk bruger CloudLinux som operativsystemet på vores servere for at forbedre serverstabiliteten. En vigtigt funktion ved CloudLinux er, at hver konto kan vælge den PHP-version, de vil have til deres websteder.

Dette er super nyttigt, hvis du har et program, der kræver en specifik version af PHP.

cPanel understøtter endnu ikke at du kan indstille en anden PHP-version til et Addon-domæne eller underdomæne/subdomæne. Derfor er vi nød til at gøre det vha. en .htaccess fil for disse addon- og subdomæner.

Du kan indstille PHP-versionen globalt inde i cPanel, dette vil dække alle din domæner, addon-domæner og underdomæner/subdomæner som alle vil køre med denne version, medmindre andet er angivet specifikt via .htaccess.

Selvom denne indstilling ikke er tilgængelig i din cPanel, er det muligt at have en anden PHP-version til et addon-domæne, underdomæne eller på en per-mappe-basis ved hjælp af handlers i dit websteds .htaccess-fil.

Du kan nemt ændre PHP-versionen på din konto ved hjælp af en af ​​følgende handlers i henhold til din ønskede PHP-version.

Opret en fil med navnet ".htaccess" uden gåseøjne, som indeholder den ønskede PHP-versioner, eksempelvis:

AddHandler application/x-httpd-alt-php56 .php .php7 .phtml
AddHandler application/x-httpd-alt-php70 .php .php7 .phtml
AddHandler application/x-httpd-alt-php71 .php .php7 .phtml
AddHandler application/x-httpd-alt-php72 .php .php7 .phtml
AddHandler application/x-httpd-alt-php73 .php .php7 .phtml
AddHandler application/x-httpd-alt-php74 .php .php7 .phtml

Brug for at indstille en global PHP-version i stedet? Hvis du vil indstille en global PHP-version til alle dine domæner inde i din cPanel, kan du nemt gøre det ved hjælp af funktionen Vælg PHP-version i cPanel.

Sådan indstilles PHP 5.6-version til et addon-domæne

Lad os lave et praktisk eksempel på, hvordan du indstiller PHP 5.6-versionen til et af dine Addon-domæner.

Opret en .htaccess-fil i det ønskede bibliotek (rod-mappen, hvis det skal gælde for hele sub/addon domænet), eller rediger en eksisterende .htaccess-fil, hvor du vil have en anden end standard PHP-version med følgende handler:

# php -- BEGIN cPanel-generated handler, do not edit
# Set the “alt-php56” package as the default “PHP” programming language.
AddHandler application/x-httpd-alt-php56 .php .php7 .phtml
# php -- END cPanel-generated handler, do not edit

Dette vil resultere i at addon-domænet/subdomænet nu bruger PHP 5.6-version, og ikke den globale indstilling for kontoen i cPanel> PHP Selector.

Sådan indstilles PHP 7.4-version til et addon-domæne

Lad os lave et praktisk eksempel på, hvordan du indstiller PHP 7.3-versionen til et af dine Addon- eller subdomæner.

Opret en .htaccess-fil i det ønskede bibliotek (rod-mappen, hvis det skal gælde for hele sub/addon domænet), eller rediger en eksisterende .htaccess-fil, hvor du vil have en anden end standard PHP-version med følgende handler:

# php -- BEGIN cPanel-generated handler, do not edit
# Set the “alt-php74” package as the default “PHP” programming language.
AddHandler application/x-httpd-alt-php74 .php .php7 .phtml
# php -- END cPanel-generated handler, do not edit

Dette vil resultere i at addon-domænet/subdomænet nu bruger PHP 7.4-version, og ikke den globale indstilling for kontoen i cPanel> PHP Selector.