Sådan logger du med SSH eller SFTP (FTP over SSH) på dit webhotel

Sådan logger du på med SSH

Vores webhoteller understøtter fuld SSH-adgang, så du har mulighed for at administrere dit webhotel via en krypteret Shell / Terminal. Det er praktisk, hvis du ønsker at bruge af udviklingsværktøjer som f.eks. Git, SVN eller populære administrationsværktøjer som bl.a. wp-cli til WordPress.

SSH-adgang

Alle webhoteller kommer med fuld support for SSH og SFTP. For at aktivere dette, bedes du kontakte vores kundeservice, herefter åbner vi op for SSH på din konto.

Hvad er SSH?

SSH eller Secure Shell er en netværks-kommunikationsprotokol, der gør det muligt for to computere at kommunikere og dele data. Ved hjælp af en SSH-forbindelse kan du nemt administrere eller redigere alle dine filer og mapper direkte på serveren.

Password-less login

Der er flere forskellige måder at logge ind på en SSH-server, hos os kan du kun oprette forbindelse til dit Cloud-server ved hjælp af SSH-nøgler (SSH-keys). SSH-nøgler giver en virkelig nem (uden password) men samtidig en ekstrem sikker måde at logge ind på din server, hvorfor det er den metode, vi anbefaler for alle brugere.

SSH-nøglepar er to kryptografisk sikre nøgler, der bruges til at autentificere en klient til en server, hvert nøglepar består af en offentlig nøgle og en privat nøgle.

Vi tager i denne guide udgangspunkt i at du allerede har en SSH-key på din computer som du ønsker at benytte, vi viser hvordan du kan importere denne og efterfølgende logge på via SSH.

Importer en eksisterende nøgle

Har du allerede et nøglepar på din computer, kan du nemt importere og bruge dette som login.

Åbn dit cPanel. Er du i tvivl? Læs hvordan her.

Klik ind i modulet “SSH-adgang”:

Klik på knappen “Administrer SSH-nøgler”

Vælg knappen “Importer nøgle”

Udfyld felterne med din nøgle.

Vigtigt! Det er ikke nødvendigt at importere begge nøgler. Det er helt acceptabelt kun at importere en offentlig ELLER en privat nøgle, hvis du ikke har brug for andet på serveren. Som udgangspunkt har kun brug for den offentlige nøgle, medmindre du ønsker at logge på andre servere, fra denne server.

Din nøgle er nu importeret.

Bemærk at nøglerne som standard ikke er godkendte til login via SSH og SFTP. Dette skal vi gøre efterfølgende. Gå tilbage til listen over SSH-nøgler og find den nye nøgle som vi netop har oprette.

Bemærk at Godkendelsesstatus står til “not authorized”.

Tryk på knappen “Administrer” og vælg “Authorize”

Din SSH-nøgle er nu aktiveret, og du kan logge på SSH vha. port 1988

Jeg kan ikke logge på...

For at aktivere SSH, bedes du kontakte vores kundeservice, herefter åbner vi op for SSH på din konto. SSH er ikke åbnet som standard.

Værktøjer

Vores SSH-adgang kommer loaded med fantastiske værktøjer enhver developer vil elske:

- WP-CLI (WordPress Command Line Interface)
- Git
- SVN
- ZSH
- PHP-cli (Command Line Interface)
- Python
- Zip & Tar
- MySQL-client & -tools
- SQLite
- Wget & Curl
- Geoiplookup & Geoiplookup6
- PDF-tools
- vi & nano
- SFTP & SSH
Og mange flere …