Artikler om: Cloudnet.dk

Sådan opsættes Cloudflare på dit webhotel

Sådan opsættes Cloudflare på dit webhotel


For at forstå, hvad Cloudflare er- og hvordan det virker, skal vi lige først rundt om hvad et “Content Delivery Network” (CDN) er.

CDN


Som deres navn antyder, er et CDN en teknologi der er skabt for at levere indhold online ud til de enkelte Internet-brugere, fra en lokation så tæt på brugeren som muligt. De fleste er ikke klar over, at de bruger CDN’er hver dag når de bruger Internettet til alle mulige ting, såsom at læse online nyheder, handle på Amazon, se dumme YouTube-videoer og surfe på Instagram, Reddit eller Facebook.

CDN’er anvendes meget, fordi de løser et meget vigtigt problem: latency – eller det mere danske term for selvsamme: “svar tid”.

Vores opmærksomhedsposition i nutidens digitale tidsalder giver lidt plads til enhver form for forsinkelse, især når man venter på et website der indlæser. Vil du vente fem sekunder eller mere, når du besøger et websted? Nej tak! 🙂Dette forsinkelsesinterval skyldes en sammenblanding af ting; en af ​​de største er afstanden mellem dig og server hvor hjemmesiden hostes. Denne fysiske afstand spiller en stor rolle i forsinkelsesvarigheden, og derfor er et CDN’s formål at forkorte denne afstand for hastighed og ydeevne.

Hos Cloudnet har valgt et Cloud-datacenter med et centralt knudepunkt for Danmark og resten af EU. Men skal du levere indhold til hele USA eller andre steder i verden, anbefaler vi at CDN, som f.eks. Cloudflare, for at få svar-tiden ned.

Kort fortalt så består et CDN er servere rundt omkring i hele verden, disse servere cacher så noget indhold fra din hjemmeside, det kan være statisk HTML, billeder, videoer mv. og sikre at når en besøgende fra Afrika besøger din side, bliver din indholdet leveret fra en server i Afrika, og ligeså når en fra tyskland besøger din hjemmeside, bliver indholdet leveret fra en server i Tyskland.

Cloudflare som CDN


Cloudflare er blevet et utrolig populært CDN, og hoster i dag en kæmpe bid af Internettet – både på grund af nogle helt unikke features som tilbydes her, men også fordi Cloudflare er gratis (Pro-versioner kan tilkøbes, men ikke nødvendigt for langt de fleste hjemmesider).

Med en gratis pakke fra Cloudflare får du adgang til Cloudflare’s globale CDN sammen med en række performance og sikkerheds-features, som bl.a. high quality video streaming, load balancing, HTTP/2 og DDoS protection.

Sådan kommer du igang.Åbn dit cPanel og vælg Cloudflare:Hvis du allerede har en bruger i Cloudflares portal, vælg “Sign in” eller tryk på “Create Your Free Account” og følg guiden for at oprette din gratis Cloudflare-konto:Når du er logget ind, kan du vælge om du vil lave et CNAME- eller Full Zone Setup. Vi anbefaler at lave et Full Zone setup – det betyder at alt, hele vejen fra navneserverne til hjemmeside-indholdet bliver beskyttet og optimeret af Cloudflare’s teknologi. Tryk “Privison Domain with Full Zone Setup”.Ret navneservere


Nu skal du rette navneservere, hvis du har et .dk domæne, kan du følge guiden herunder. Hvis du har en anden type domæne som f.eks. .com .net .org .info osv. kan du kontakte vores kundeservice, hvorefter vi kan rette NS-indstilllinger for dig.

Som du kan se herunder, skal vi rette NS til ali.ns.cloudflare.com og guy.ns.cloudflare.com. Bemærk: Dette kan være anderledes i dit tilfælde!.dk domænerFor .dk domæner, gøres dette nemt ved at åbne følgende URL: https://ns-update.dk-hostmaster.dk/da

Her udfyldes domænet i første felt, og den primære NS i den andet felt. Herefter trykkes “Bekræft”:Zoomed skærmbillede:Når anmodingen er blevet godkendt, tilføres en lille grøn tekst i toppen af siden, som her:Du (registranten af domænet) modtager nu en e-mail fra DK-hostmaster med et link som skal klikkes på, for at bekræfte redelegeringen fra din tidl. navneservere til Cloudflares:Vente vente vente ….Så er der ikke andet at gøre, end at væbne sig med tålmodighed, mens Cloudflare holder øje med domænet.

Når alt er opdateret og domænet er beskyttet og optimeret af Cloudflares teknologier, sender Cloudflare dig en e-mail og byder dig velkommen. Eksempel på e-mail:Hvad skal beskyttes?


Under punktet DNS i Cloudflares panel for domænet, kan du vælge hvilke elementer som skal beskyttes. Her er det vigtigt at du ikke vælger cPanel- samt mail-relaterede records, da dette vil påvirke at du ikke kan åbne dit cPanel og får mærkelige fejl heri.Som standard beskytter Cloudflare ikke cPanel, og det skal se sådan her ud:Den orange sky betyder at NS-recorden beskyttet og cached igennem Cloudflare, de grå skyer routes direkte videre til vores Cloudnet Cloud-platform. Som eksemplet herover beskyttes cloudbloggen.dk og www.cloudbloggen.dk. Resten (cPanel-relateret) routes direkte videre.

Det er vigtigt at e-mail og cpanel-tjenester har en grå sky og ikke har en orange sky. Hvis du router cPanel-tjenester som ftp og webmail igennem Cloudflare, kan disse tjenester holde op med at fungere korrekt.

Opdateret den: 07/10/2020

Hjalp denne artikel dig?

Del din feedback

Annuller

Tak!