Tillad fjernadgang til MySQL

Generel information
I denne artikel vil vi kaste lys over en meget nyttig funktion. En af de mest nyttige funktioner i cPanel er muligheden for at aktivere fjernadgang til dine MySQL-databaser.

Dette er vigtigt, fordi nogle tredjepartsapplikationer eller webudviklere f.eks. Muligvis har brug for adgang til din database fra deres server eller deres lokale computer. For at de kan gøre dette sikkert, skal du føje deres IP-adresser til en whitelist. Yderligere privilegier kan være nødvendige for at tillade yderligere ændringer i databaser. I dette tilfælde skal du kontakte din hostingudbyder og fortælle dem præcis, hvad du har brug for

Sådan konfigureres fjernadgang til MySQL-database
Sådan går du frem ved at gøre dette.

Log ind på din cPanel-konto.

Gå til afsnittet Database, og klik på Remote MySQL ®.

I feltet Tilføj adgangshost skal du indtaste hver enkelt IP-adresse og klikke på Tilføj vært. Du kan få din egen IP-adresse på ip4.me. Hvis din webudvikler er den person, der har brug for adgang, bed dem om at besøge denne URL og give dig deres egen IP-adresse.

Under dette afsnit vil du se en liste med alle tilføjede adgangsværter (eller IP'er). Du kan også fjerne IP-adresser, hvis det er nødvendigt.

En anden interessant funktion er muligheden for at tilføje "%" jokertegnet. Dette giver dig mulighed for at tilføje et helt IP-interval til listen over adgangsværter. Selvom det kan virke som en let “fix”, er det ikke tilrådeligt at bruge%, da det udgør nogle sikkerhedsrisici.

Sørg for altid at tage højde for sikkerhedsproblemerne, når du giver tredjeparts IP-adresser adgang til din database. Denne type sårbarhed kan udnyttes af folk, der ønsker at stjæle følsomme eller ejendomsretlige kundeoplysninger.

Opdateret den: 12/10/2020