Upload og udpak en zip eller tar fil direkte med cPanel

Skal du migrere mange data eller et helt website til dit webhotel hos os, kan det ofte betale sig at pakke hele mappen med alle filer ned til en ZIP eller tarball (.tar eller .tar.gz) fil. Så kan du uploade denne ene fil, som du efterfølgende kan udpakke direkte via vores File Manager i cPanel.

Upload den pakkede fil til serveren

Åbn “Filhåndtering”.

Herfra kan du trykke på “Overfør” i menuen

Træk og slip din/dine pakkede filer op på serveren fra din lokale computer:

Når du har valg en fil fra din PC, uploader den automatisk til serveren:

Udpak filen

Nu kan du blot gå tilbage til dine filer og højreklikke på den nye fil, herfra kan du vælge “Extract” som betyder “Udpak”. Dette vil udpakke filen.

Du kan vælge at udpakke filen direkte i public_html mappen, eller et andet sted, hvis du foretrækker dette:

Hvis alt går godt, får du nu en oversigt over alle de filer som blev udpakke fra den pakkede ZIP eller tar/tar.gz fil:

Flyt filerne til en anden lokation

Hvis som her, at filerne blev lagt ind i en undermappe i public_html, så de ligger i /public_html/cloudbloggen.dk/{alle filerne}, vil vi gerne have flyttet dem tilbage til til roden af public_html mappen. Dette kan vi også gøre direkte i cPanels Filemanager.

Start med at trykke ind i Indstillinger for Filhåndtering:

Sæt flueben i “Vis skjulte filer” for at få alle filer som f.eks. .htaccess med i visningen. Efterfølgende Gem indstillingerne.

Marker alle filer ved at trykke på “Marker alle”:

Tryk nu på “Flyt” for at flytte alle de markerede filer:

Flyt dem ud i roden af public_html, ved at skrive /public_html/

Bom! Så er dit nye websted uploaded vha. en enkelt pakket fil. Processen her tog ganske få minutter, og alle filerne er placeret korrekt.

Nu kan vi besøge vores hjemmeside og tjekke at alt virker.

Eksempel på side som er flyttet via pakket fil