Fejlfinding på forbindelsen til min CloudSQL instance

Hej 👋

I langt de fleste tilfælde skyldes udfordringer med at forbinde til en SQL instance, enten indtastede fejl-informationer eller at der simpelthen ikke er mulighed for tcp trafik, imellem on-premise og ind til CloudSQL instance'en.

I denne artikel viser vi en simpel metode, hvorpå der kan konkluderes om der overhovedet er hul imellem egen server eller arbejdsstation og ind til CloudSQL instance'en.

Åbn en command prompt eller et terminal vindue, på den server eller arbejdsstation, hvor forbindelsen til CloudSQL instance'en ønskes skabt.

Benyt kommando værktøjet telnet og skab en forbindelse direkte ind til din CloudSQL instance og port.

Telnet kræver hverken brugernavn eller password, da vi blot tester om der er hul til CloudSQL instance'en, fra der hvor kommandoen eksekveres.

💡️ Tip: Afhængig af operativsystemet kan det være nødvendigt at installere / aktivere telnet.

Eksempel via macOS terminal

telnet sqlcluster01.cloudip.dk 51204

Eksempel via Windows command prompt

telnet sqlcluster01.cloudip.dk 51204

Her ses en succesfuld forbindelse via macOS

Her ses en succesfuld forbindelse via Windows

💡️ Tip: husk at der kun er adgang til din CloudSQL instance, fra de IP-adresser du har whitelisted i din CloudSQL Firewall i dit Kundecenter. Se evt. mere info via dette link

👋️ God fornøjelse med din SQL instance fra CloudSQL.dk

Opdateret den: 22/03/2021